El BLOC demana la DGT que incloga el valencià en els pannels de missates variables

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha dirigit hui un escrit a la Direcció General de Trànsit, depenent del Ministeri de l’Interior, en què recorda al Govern espanyol la cooficialitat del valencià establida per l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i la mateixa Constitució Espanyola i, en eixe sentit, reclama que els missatges variables “es difonguen també en la llengua pròpia del País Valencià en les carreteres de la xarxa viària estatal situades en territori valencià”.

El BLOC recorda que una resposta recent del Ministeri de l’Interior a un automobilista valencià admetia que “no existeix cap raó tècnica, ni jurídica, ni política, que impedisca que els panells de missatges variables de les carreteres valencianes”. Així responia al missatge en què l’usuari mostrava la seua sorpresa davant del fet que el Govern de l’Estat demane l´oficialitat a Europa, i obvie la nostra llengua en els panells electrònics que té situats en les nostres carreteres.

El líder valencianista ha declarat “sentir-se sorprés per la falta de sensibilitat del Govern i pel doble llenguatge usat en les polítiques del Govern espanyol, ja que a l’Estat margina les llengües oficials diferents del castellà i després demana a la Unió Europea el seu reconeixement”.

Enric Morera ha alertat al Govern espanyol que “la Unió Europea no oficialitzarà el valencià si abans la nostra llengua no és reconeguda al mateix nivell que es reclama a les institucions comunitàries també a l’Estat espanyol”. Per esta raó, ha demanat al PSOE “que si s’estima tant el valencià com diu públicament ha de començar a posar-se a la faena ací a casa nostra”. El secretari general del BLOC farà arribar la seua queixa al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Bernardo del Rosal, i remetrà també còpia a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).