Després de la presentació del nou Pla General d’Ordenació Urbanística de València, el Bloc de Massamagrell ha presentat una al·legació al mateix per tal de demanar la protecció de l’Alqueria de Palles, situada al terme de València dins de la pedania de Rafalell i Vistabella, però que per la seua proximitat a Massamagrell es pot considerar com a integrada en el seu radi. De fet, l’edifici històric de l’alqueria ha actuat com a partidor dels dos termes, el de Massamagrell i el de València en este emplaçament de l’horta.

L’Alqueria de Palles és una construcció del segle XVII (aproximadament, amb restes anteriors) que ha tingut diversos usos al llarg del temps, tots ells lligats a la producció agrícola. Actualment té un aprofitament agropecuari. Per la seua situació, en una de les zones de major enclavament de parcel·les agrícoles del terme de Massamagrell, ha estat molt lligada als habitants del poble, que coneixen tradicionalment el camí a la vora del qual es troba com el «camí de l’Alqueria».

En la seua al·legació al nou PGOU de València el Bloc de Massamagrell demana que es protegisca l’Alqueria de Palles pel seu valor arquitectònic, patrimonial i sentimental vinculat a la població de Massamagrell.