Para’t un moment i pega una ullada a la web de l’Ajuntament de Massamagrell:

http://www.massamagrell.es/

Trobes alguna cosa que et sorprenga? Veus alguna cosa estranya en la redacció dels continguts?
Sí, a nosaltres també ens ha passat. És fàcilment comprovable que en la nostra web podem trobar una “ensaladilla” de textos en valencià junt amb textos en castellà.
Ara para’t un altre moment i fes, encara que siga, una breu lectura d’esta llei:
LUEV (Llei de d’Ús i Ensenyament del Valencià)
http://www.docv.gva.es/datos/2007/07/24/pdf/2007_9730.pdf
Va, vinga, te’n fem nosaltres un breu resum, amb les premisses més destacables:
“La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià”.
“S’atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià”.
“El valencià, com a llengua pròpia de la Comunitat Valenciana, ho és també de la Generalitat i de la seua Administració Pública, de l’Administració Local i de les altres Corporacions i Institucions Públiques dependents d’aquelles”.
“Tots els ciutadans tenen el dret de ser informats pels mitjans socials de comunicació, tant en valencià com en castellà”.

Per tant, des del Bloc Massamagrell-Coalició Compromís llancem la pregunta següent: No hauria d’estar la pàgina de l’ajuntament, atenent a la legislació, tant en castellà com en valencià?  I no ens referim a la redacció d’una forma aleatòria dels continguts, emprant una o altra llengua a l’atzar. I continuant l’interrogatori, fem una altra pregunta, per a què servix tindre una figura de regidor/a de Normalització Lingüística en l’equip de govern de Massamagrell? Potser per a elegir alternativament segons el dia quins continguts van en castellà i quins en valencià en la pàgina web de la corporació?
Així, i com a proposta del nostre partit, animen la corporació local de Massamagrell que promoga l’ús del valencià tal com establixen la LUEV i el mateix Estatut d’Autonomia, i que faça un esforç per a tindre una web municipal en ambdues llengües seguint un criteri homogeneïtzador i eliminant l’actual “mescladissa” de text en valencià i castellà en la redacció d’un mateix post.

Punxa ací per a veure’n un exemple: Programació de les festes del Raval en castellà i en la pròpia entrada enllaç al fullet en valencià (elaborat pels festers del Raval).