• Mònica Oltra: “És intolerable que les retallades castiguen les famílies que més necessiten el suport de l’administració pública”.

El grup parlamentari Compromís ha qualificat d’inacceptables, en una societat avançada, els impagaments que el Consell està mantenint amb organitzacions que treballen amb xiquets i xiquetes amb discapacitats o amb dificultats d’aprenentatge, “que els estan portant a una situació que els aboca al tancament”.

En este sentit, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha mantingut una reunió a Massamagrell amb els responsables del Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord, que agrupa cinc centres, els quals han anunciat un tancament de tres dies, des del dia 19 fins el 21 de setembre, en protesta perquè en el que es porta de 2012 la Conselleria de Justícia i Benestar Social no els ha realitzat cap pagament i els deu 757.239,60 €.

La situació financera d’esta entitat d’atenció als discapacitats és insostenible. Els treballadors no perceben les seues nòmines des del mes de juny, els usuaris dels centres no reben les ajudes per al menjador, ni el salari pel treball que realitzen, els proveïdors de menjador i neteja tampoc no cobren pels seus serveis. En definitiva, estos centres no compten amb els recursos necessaris per al manteniment del servei que estan oferint.

Per a Oltra, “el govern del PP ha abandonat completament els discapacitats, ja que estes situacions es repetixen en la resta del territori valencià. Actualment perilla la viabilitat dels centres d’atenció als discapacitats, uns centres que aposten per la qualitat i una atenció digna als usuaris, mentre l’administració pública del Partit Popular sembla que vol que estos centres funcionen com a  ‘aparcadors’ de persones discapacitades”.

“És intolerable que les retallades castiguen les famílies que més necessiten el suport de l’administració pública, per això mostrem el nostre absolut recolzament a les mobilitzacions que s’estan organitzant des del sector d’atenció als discapacitats”.

Des del grup Compromís s’estan presentant iniciatives a les Corts per a exigir al Consell que, de comú acord amb les entitats del sector d’atenció a la discapacitat, s’establisca una forma de finançament estable i suficient, que permeta el manteniment i el normal funcionament dels centres, serveis i programes d’atenció a les persones amb discapacitat, i la consolidació i millora dels estàndards de qualitat que, amb gran esforç de familiars i professionals, fins ara s’han aconseguit.