La Plataforma en Defensa de l’Escola Pública de Massamagrell ha presentat prop de mil firmes contra la cessió de sòl públic per a un centre escolar privat a Massamagrell.
El nostre regidor en l’ajuntament, Pep Galarza, ja va presentar una moció en el plenari de gener contra esta mesura que fou rebutjada amb els vots en contra de l’equip de govern del PP i l’abstenció de CVa.
Integrada per representants de les AMPA del CEIP Bisbe Amigó, CEIP Sant Joan Evangelista, CEIP Verge del Rosari i del professorat dels centres públics de la localitat, la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública de Massamagrell, juntament amb la representant del STEPV a l’Horta Nord, Imma Coret, han presentat al registre de l’Ajuntament de Massamagrell quasi un miler de firmes contra la cessió de sòl públic per a la construcció d’un centre privat escolar a la localitat.
Segons ha declarat Imma Coret, “la cessió de sòl públic per a la construcció d’un centre privat suposa el malbaratament de diners públics. La política de la Conselleria d’impulsar els CIS (centres d’iniciativa social) no suposa cap benefici per a la millora de la qualitat educativa, que és el que preocupa a la ciutadania. Esta iniciativa implica la renúncia a l’escola pública de qualitat com l’única que pot garantir la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i les ciutadanes”, ha manifestat la responsable sindical.
Així mateix, representants de les AMPA dels col·legis públics han exposat que “este model de potenciació de l’escola privada no suposa una major oferta o llibertat per part dels pares i les mares, ja que a Massamagrell es disposa de diversos centres públics on les famílies poden escolaritzar les seues filles i els seus fills, centres que desenvolupen la seua tasca amb un alt nivell de qualitat”.
Per altra banda, Vicent Monroig, representant del professorat en el Consell Escolar Municipal pel STEPV, ha expressat que “darrere d’esta proposta es troba igualment la renúncia de la Conselleria d’Educació a la construcció de nous centres escolars propis, un exemple més del procés de desmantellament de tot el que és públic, governant en contra dels ciutadans i causant greus perjuís sense importar-los el que hauran de pagar les properes generacions”.
Esta és la primera entrega, ja que la campanya de recollida de firmes continuarà fins que s’obtinga el compromís del govern municipal de renunciar a la cessió de sòl públic per a un centre escolar privat. Així mateix, la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública de Massamagrell portarà el tema al proper Consell Escolar Municipal perquè l’esmentat òrgan es pronuncie en contra.