Aquesta moció la defendrem en el pròxim plenari del mes de març.

Radiotelevisió Valenciana (RTVV), amb els canals de televisió i de ràdio, ha estat, en els darrers vint-i-quatre anys, un registre de molts dels esdeveniments principals que han passat a la Comunitat  Valenciana: des de festes a catàstrofes, des d’esports a notícies econòmiques. Malgrat les mancances pel que fa a pluralitat informativa, allò cert és que RTVV era un ens amb una presència importantíssima del valencià, que oferia un servei públic de televisió i ràdio de proximitat, i que garantia que moltes tradicions i iniciatives de pobles i comarques tingueren una repercussió pública que ara, des del seu tancament, difícilment podran assolir.

D’ençà del tancament de l’ens, a més a més, perilla el mateix arxiu de RTVV, un arxiu que és història viva del nostre poble. Més de dues dècades de gravacions el conformen: la vida del nostre poble ha passat per davant de les càmeres i els micròfons de RTVV. Renunciar a eixe patrimoni és renunciar a la nostra pròpia història, a la nostra memòria com a poble.

Instem la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a iniciar els tràmits per tal de declarar Bé d’Interés Cultural l’arxiu de Radiotelevisió Valenciana.

Esperem que siga aprovada per unanimitat.