Jordi Sebastià arrasa en les primàries de Compromís

Jordi Sebastià, actual alcalde de Burjassot, ha guanyat les eleccions primàries de Compromís per a encapçalar la llista que, junt amb Equo, presentarà la coalició a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el proper 25 de maig. Sebastià ha obtingut el 54,05% dels vots emesos, molt per davant d’Enric Bataller, amb el 15,33%, i d’Isabel Martín, amb el 14,18%. Pel que fa al segon lloc de la llista de Compromís, Mònica Álvaro ha sigut la més votada, seguida d’Isabel Martín, Julià Álvaro, Joana Pascual i Reis Gallego. Així ho han decidit els afiliats i simpatitzants de Compromís que podien votar en estes primàries, obertes a la militància i a totes les persones interessades a partir dels setze anys que volien participar-hi.

A Massamagrell Jordi Sebastià també ha guanyat les primàries, amb 41 vots, que el situen molt per davant dels altres candidats. Cal dir que el cens estava constituït per 80 persones, de les quals han votat el 72,5%, una xifra prou alta. L’interés de la ciutadania pel format de les eleccions primàries i per l’expectativa que representa Compromís de cara a les pròximes eleccions s’ha confirmat en esta prèvia electoral.

Qui és Jordi Sebastià?

Jordi Sebastià va nàixer a Burjassot l’any 1966.

Formació acadèmica: És llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València, Bacharel (diplomat) en Estudis Portuguesos per la Universidade Aberta de Portugal i llicenciat en Filosofia per la UNED.

Perfil professional: Treballa com a periodista des de l’any 1989. Va començar en el diari Levante, ha sigut redactor i cap de redacció del setmanari El Temps i de diverses publicacions d’àmbit comarcal i local (Valencia Semanal, Nuestro Pueblo). En els últims anys ha treballat com a free-lance i s’ha especialitzat en el periodisme social, amb reportatges enviats des de diversos països. Des de l’any 2005 és professor associat de Periodisme a la Universitat de València. També ha escrit guions per a documentals.

Ha publicat llibres de relats, novel·la i assaig, així com llibres periodístics; la seua darrera obra és Llàgrimes de cotó, de pols i de silenci, realitzada per a l’Associació Fontilles, basada en testimonis de dones amb lepra a l’Índia, i té versió en valencià, castellà i anglés.

Perfil polític: Va entrar en la Unitat del Poble Valencià l’any 1995. Abans havia format part de diversos moviments socials, bàsicament de reivindicació mediambiental i valencianista, i del sindicat estudiantil BEA pel qual va arribar a ser claustral a la Universitat de València. L’any 2003 va entrar a ser regidor pel Bloc (formació de la qual va arribar a ser membre de la comissió executiva nacional) de l’Ajuntament de Burjassot, va continuar durant la legislatura següent i des del 2011, mitjançant un acord de govern amb PSOE i EU, és l’alcalde de la localitat en representació de Compromís.

Ha pogut fer realitat algunes de les velles reivindicacions per les quals va començar a militar en la política local: la protecció de l’horta, el reconeixement de la figura d’Estellés, la prioritat de les polítiques socials…

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *