Eleccions Europees: una altra política és possible

La Primavera Europea ha arribat, a les nostres vides. En les Eleccions Europees celebrades ahir diumenge 25 de maig la llista que encapçalava Jordi Sebastià ha aconseguit entrar al Parlament Europeu després d’obtindre 299.884 vots. Jordi Sebastià és membre de Compromís, on havia guanyat les primàries celebrades per tal d’encapçalar la candidatura Primavera Europea composta, a més, per Equo i la Chunta Aragonesista, entre altres formacions polítiques de tot l’Estat.

Al País Valencià la xifra de vots ha arribat als 138.488, una quantitat inclús superior a l’aconseguida en les últimes eleccions al Congrés dels Diputats per Compromís, que va ser de 125.00O. A més, Compromís, això ja es pot dir amb totes les lletres, amb este nou èxit electoral té representants en totes les institucions més importants a les quals es presenta: ajuntaments, Corts Valencianes, Congrés dels Diputats i ara Parlament Europeu.

Pel que fa a Massamagrell, el nombre de vots de la candidatura Primavera Europea ha sigut de 529, que es troba molt per damunt dels 61 vots que es van obtindre en les anteriors europees, i això indica que la consolidació del projecte de Compromís és una realitat des de la base d’esta coalició. Cal tindre molt en compte, sobre això, que el pròxim 2015 se celebraran dues eleccions molt importants a les quals concorrerà Compromís: per una banda les municipals i autonòmiques i per una altra les generals de l’Estat, i que per tant el que està passant ara és un punt de referència per a encarar el treball que li espera a la coalició en vista d’estes cites.

Per a Jordi Sebastià, nou parlamentari europeu, el que ha quedat clar amb els resultats de les Eleccions Europees és que a Espanya el bipartidisme s’està afonant, i que això és un fet molt positiu, perquè PP-PSOE representaven un ofegament democràtic, i també ha quedat clar que la ciutadania espera d’altres polítics que facen una política més pròxima als seus vertaders interessos, que afronten més decididament els problemes reals de les persones. Unes persones que, amb el consentiment i la despreocupació actuals de PP i PSOE, són les que més han patit i estan patint les conseqüències d’una crisi econòmica que provocaren els bancs i els mercats especulatius internacionals, però que ara, desil·lusionades per la mala direcció que han emprés els partits majoritaris, demanen un canvi radical a Europa perquè no continue captiva de la maquinària neoliberal que ha abocat milers de persones a l’empobriment, sobretot als països del sud d’Europa o mediterranis. Sebastià augura, feliç pel nou èxit de Compromís, que hi haurà un canvi en la política europea amb l’entrada de forces com ara Primavera Europea que volen fer una altra política, perquè una altra política és possible, i que “este canvi ja s’està produint i nosaltres anem a ser un instrument important per a dur-lo a terme”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *