El cant de les arrels

Pep Gimeno ‘Botifarra’. El cant de les arrels, una coproducció d’Òptim TV Audiovisual i TVC, amb la col·laboració del Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València, s’estrena a Massamagrell aquest diumenge 14 de setembre, a les 19 hores.

El film mostra la història singular de Pep Gimeno, tot un fenomen de la música i la cançó popular i tradicional al País Valencià. Botifarra va començar a cantar al carrer del Puig de Xàtiva el 1975, amb només quinze anys d’edat, i a partir del 1978 va recórrer els pobles de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida per a enregistrar cançons populars trameses oralment durant segles, interpretades pels últims cantaors i cantaores. L’èxit posterior de Botifarra, a partir de la gravació del seu primer disc en solitari el 2006, ha fet que les noves generacions canten aquelles cançons oblidades -i ara renovades i actualitzades- de la mateixa manera que canten la música comercial que escolten en els mitjans.

Arxivat en: Cultura i Educació, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *