El govern valencià elimina el copagament farmacèutic

La Generalitat Valenciana preveu que 910.000 pensionistes de la Seguretat Social i els seus beneficiaris amb rendes inferiors als 18.000 euros deixin de pagar pels medicaments receptats pels metges. Així mateix també seran beneficiàries d’aquests ajuts unes 136.000 persones amb diversitat funcional, amb discapacitat reconeguda del 65% o més en el cas de majors d’edat i el 33% o més en el dels menors. En aquest cas, a més de medicaments, aquestes persones també podran accedir sense pagament suplementari a les ortopròtesis que necessitin, subjectes a finançament públic.

La mesura ha estat comunicada en la roda de premsa posterior al ple del Consell per la vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra, que ha informat que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener.

Mònica Oltra ha afegit que la Generalitat Valenciana “rescata les persones que el govern del senyor Rajoy va condemnar a haver d’abandonar els tractaments mèdics o ni tan sols poder iniciar-los o a triar entre arribar a final de mes amb la cistella de la compra o medicar-s’hi “.

Oltra ha remarcat que els decrets “pal·lien una situació injusta” iniciada l’any 2012 i ha desitjat que siguin “el més efímers perquè poguéssim tenir un govern espanyol que derogui la norma del 2012”.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *