El fals i interessat conflicte de l’escola privada

Dissabte passat es van manifestar a València persones que se suposa que reclamaven llibertat per a “poder triar el centre educatiu que vulguen per als seus fills”.

Doncs bé, posem una miqueta de llum en el tema:

➡️ Cada família pot seguir triant el centre educatiu que vulga per als seus fills i filles.

➡️L’escola concertada, que no són més que empreses privades a les quals la Generalitat els paga, seguirà funcionant allà on l’escola pública no arribe per les raons que siga.

➡️ La conselleria NO tanca aules ni unitats de la concertada, només retira el concert allà on l’escola pública ja arriba.

➡️ Seria absurd que, si en una zona geogràfica l’escola pública pot escolaritzar a tots els xiquets i cobrir la demanda, se seguira pagant a una empresa privada perquè escolaritze xiquets deixant aules de la pública buides. Açò simplement és malgastar els diners i enviar a l’atur mestres i professors de la pública com va fer el PP, que va enviar-ne 6.000 a les llistes de l’atur.

➡️ Traslladem aquest tema a la Sanitat, per exemple. Imaginem que una persona ha de rebre un tractament que la Sanitat pública ofereix, però esta persona vol que se li administre en un centre privat per les qüestions que siga. I, com este hospital li agrada, exigeix a la Generalitat que signe un concert per a poder anar-hi. Sona evident, veritat? Esta persona podrà anar al centre privat, clar que sí; però, com la Sanitat pública ofereix el tractament, haurà de pagar-lo de la seua butxaca, perquè és la seua elecció rebutjar la pública i optar per la privada.

➡️ Per tant, poden els pares seguir portant als seus fills a l’escola privada? Clar que sí, però no poden exigir a l’administració que els ho pague si l’oferta de l’escola pública ja els cobreix l’educació. Els diners de l’administració i de la Generalitat són de tots i han de satisfer l’interès general.

➡️ A més, cal assenyalar que, si en una escola s’ha desconcertat alguna unitat, els alumnes que hagen començat l’etapa educativa amb el concert en marxa podran acabar-la en les mateixes condicions. Ací no es deixa cap persona tirada. La nostra prioritat són les persones.

Apostem per una escola pública de qualitat baixant ràtios, contractant milers de professors més i construint infraestructures dignes.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *