El grup Municipal opta per l’abstenció en un  exercici de responsabilitat.

En el plenari del mes de juliol de 2020, en els punts  8 i 9, es debatia l’aprovació de dos modificacions pressupostàries, una del remanent de tresoreria de l’any passat de  1.368.840€ i l’altra de crèdit procedent del fons de cooperació municipal de la Diputació de València de 280.474€.

I en el torn de paraula Pep Galarza, exposa :

“Torna a repertir-se la història, sembla el dia de la marmota, després d’un any en l’actual  govern, el sr Gómez encara no es conscient que està en minoria i que per traure les mesures endavant te que negociar en els partits de l’oposició i aconseguir almenys 9 vots.

Per a presentar-nos la modificació pressupostaria que estem ara debatent se’ns convoca a tots el partits per separat, o be  el mateix dia de la comissió o un dia abans per explicar-nos en que te previst  destinar quasi 2 milions d’euros, es a dir a cosa feta;    argumentant que ja incloïa algunes propostes  que   li havien fet per als pressupostos 2020, o per als SOM 20/21.

A tot açò,   cal afegir  que en el departament d’intervenció no hem tingut a cap tècnic per consultar les diverses propostes o intentar reconduir-les des d’altres partides, ja que en el mateix lot van coses tan diferents  com mig milió d’euros en ajudes Covid, 70000€ d’hores que se deuen de l’exercici anterior, 28000€ per la caldera del col.lege Verge del Rosari, il·luminació  del  camp de futbol nou o  33000€ de dos subvencions que es van perdre per no executar-se a temps.

Després, per un error en el sumatori en el dictamen, apareixen 290000€ positius i des de l’alcaldia se’ns fa una petició per aportar idees.

La veritat es que el cor  ens  demana votar en contra en este punt de l’ordre del dia per lo mal que es porten estos temes al plenari, sempre  amb preses i corregudes   d’ultim hora ;   pero no,  no votarem en contra de la proposta perque el poble de Massamagrell no es mereix  patir les seues deficiencies de gestió.

Fent un exercici de responsabilitat des de Compromís no li posarem cap obstacle per aprobar este dictamen, però esperem que aprofite com ha lliçó apresa de cara a futures negociacions.

En pasar l’estiu tenen que començar a preparar els pressupostos de 2021 i ja li puc assegurar ara mateix que ens tindrà davant amb una oposoció constructiva però molt seriosa.”

Les propostes fetes pel grup municipal Compromís i que están reflectides en estes modificacions pressupostàries son :

  • Càmeres de seguretat en vies publiques         15.000
  • Ampliació i millora de la megafonía                  15.000
  • Punts de recarrega de vehicles elèctrics          15.000
  • Adecuació zona parquin Llaurador valencià    15.000
  • Caldera col.legi Verge del Rosari                        28.000
  • Nous cuadres d’iluminació                                  13.900

També per correu electrònic li varem proposar a l’alcalde les següent mesures per a realizar amb els 300.000 € positius que es van detectar per una errada contable.

– Adequació pàrquing en Llaurador valencià (als 15.000 pressupostats)             +10.000

– Càmeres de seguretat al Passeig, als Polígons (als 15.000 pressupostats)       +15.000

 – Reparar enfonsament en el parc de la Diputació.                                                + 30.000                                   

– Zones de refugi de la pluja en l’entrada dels col.legis Verge del Rosari, Insti-

   tut  i col.legi Bisbe Amigó.                                                                                        +60.000                                                                                                                                                                       

– Depòsit de gran capacitat en magatzem municipal per a carregar aigua

  ràpidament els llauradors i vehicles agrícoles.                                                      +10.000

– Mampares per ocultar els contenidors en zones comercials i prop d’edifi-

  cis antics                                                                                                                      +20.000

En totes estes propostes tenim el compromis verbal de Paco Gómez  que estarán incloses.

    [email protected]     www. massamagrell.compromis.net