Documents

Tenim al vostre abast alguns DVDs interessants que podríem deixar-vos:

El documental “MORISCOS, ELS VALENCIANS OBLIDATS” d’INFO TV

els moriscos

 

El setembre de 1609, un de cada tres valencians fou expulsat de les terres dels seus avantpassats cap a un exili del qual ja no tornaria. Eren els moriscos, els valencians musulmans descendents dels antics pobladors, la civilització derrotada per Jaume I i extirpada fa quatre segles en nom del catolicisme i de la Corona espanyola. Esta és la seua història, una memòria ben antiga reconstruïda des de l’oblit. Amb el testimoni dels principals experts i les imatges de l’herència morisca gravades a les comarques valencianes i a Tunísia, on arrelaren molts dels que patiren aquella gran neteja ètnica. Aplaudit per entesos i profans i seleccionat per a la secció oficial del Festival Inquiet de Cinema en Valencià.

SAMARRETA DEL CARRIL BICI

sammarreta Tenim samarretes en les quals reclamen que el

carril bici a la platja siga ja una realitat.

Les tenim en diverses talles.

.

.

A TORNALLOM

a tornallom

És el nom d’un documental que narra la lluita que a la Punta van mampendre en comú joves vinguts de la ciutat i els veïns de tota la vida, per a la defensa de l’horta.

La Punta, zona d’horta situada al sud de la ciutat de València, entre les poblacions de Natzaret i Pinedo. Declarada l’any 1987 “Zona Agrícola d’Especial Protecció”.
L’any 1993 els veïns s’assabenten de la ZAL, un projecte d’expansió del port que amenaça el seu territori. S’organitzen tot creant una associació veïnal, La Unificadora, i decidixen lluitar per a romandre en la seua terra i preservar la seua forma de vida.

“DEL ROIG AL BLAU” LA TRANSICIÓ VALENCIANA

del roig al blauDocumental sobre la transició espanyola al País Valencià entre als anys 1975 i 1982, des de la mort del dictador Francisco Franco fins l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia. S’hi relaten les grans manifestacions, les primeres eleccions, i la que s’anomenarà Batalla de València, a partir d’entrevistes a alguns dels actors polítics i socials que més van intervindre en aquell moment.
El documental naix com a iniciativa d’un projecte presentat per Albert Montón en l’edició 2001-2002 del Màster de Producció i Edició de Continguts Audiovisuals del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València. La idea va despertar interés i el documentalista Llorenç Soler va assumir-ne la direcció i Miquel Francés la producció.
El nom del documental s’agafa d’un llibre d’Alfons Cucó, qui va viure en primera persona molts d’aquells esdeveniments, que posteriorment va analitzar i escriure.

DVD ALMANSA 300 ANYS
dvdalmansa“Almansa 1707: de la revolta a la repressió” és un documental de 55 minuts, es tracta de l’aportació d’InfoTV a la commemoració del tres-cents aniversari de la batalla que tantes conseqüències tingué per al futur del nostre país, amb els antecedents, els fets i les conseqüències.