Josep Bort, portaveu de Compromís a l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), ha declarat: “És la pressió ciutadana la que ha aconseguit que s’abaixe la taxa i que fins i tot s’haja canviat la presidència de l’EMTRE. Amb tot, des de Compromís considerem insuficient esta baixada i lluitarem per tal que torne a baixar perquè cobrisca estrictament el cost real del servei”.
Compromís vol felicitar tota la ciutadania per haver aconseguit abaixar el cost de la taxa de tractament de residus (Tamer) de l’àrea metropolitana de València, gestionada per l’EMTRE. Després de l’extraordinària mobilització protagonitzada per la ciutadania de les poblacions de tota l’àrea metropolitana, l’EMTRE s’ha vist obligada no només a baixar l’import de la taxa, sinó fins i tot a canviar la presidència de l’entitat, que ha passat a mans de la regidora de València Maria Àngels Ramón-Llin.
Compromís va votar a favor de la reducció de la taxa en l’assemblea de l’EMTRE per ser un pas endavant, però es va mostrar molt crític amb la gestió que ha fet el PP d’aquest assumpte i també de la mateixa EMTRE. Per a Josep Bort, “el nostre vot afirmatiu és un vot crític, ja que encara que considerem que la reducció de la taxa va pel bon camí, és del tot insuficient i continuem reclamant que s’abaixe més l’import de la taxa perquè cobrisca estrictament el cost real del servei”, i a més ha afegit que “des de Compromís volem participar en aquest tema i, per això, volem entrar en el procés que està duent a terme l’entitat per tal de reduir encara més la taxa. Tenim idees per aconseguir-ho i volem aporta-les a la presidenta. D’ella depén a partir d’ara”.