Davant els esdeveniments en el procés d’elecció d’Alcalde i superat un plenari
d’organització de la legislatura frustrat, el col·lectiu de Compromís vol expressar la seua postura:

1) Les raons del NO a Paco Gómez i al pacte de Govern:

– L’actual alcalde i una regidora estan imputats per malversació, administració deslleial i apropiació indeguda. Les diligències judicials poden o no prosperar, però esta situació no permet complicitats per la nostra part.

– El PSOE considera irrellevant la situació de Paco Gómez i no vol acceptar la seua debilitat (la condició de partit més votat no l’eximeix de responsabilitats). En les converses per formar govern hem sol·licitat una alternança en l’alcaldia similar a l’anterior legislatura i sempre condicionat a la resolució del procediment judicial obert. Mai hem avançat per la seua negativa i ha estat una línia roja insalvable.

– Nosaltres volem canviar les dinàmiques de gestió a la Corporació, el model de la legislatura anterior és manifestament millorable.

– La nostra proposta passa per un equip de govern cohesionat i que treballe de forma conjunta. Entenem que un hipotètic govern amb l’alcaldia ocupada quatre anys pel PSOE no respectaria l’equilibri necessari per a un bon funcionament.

– Les nostres exigències passen necessàriament per la formació d’un govern progressista amb PSOE, Compromís i Podem-EU. No contemplem cap altre pacte amb altres formacions polítiques.

2) Plenari d’Organització i Funcionament:

– La proposta del PSOE delega en VOX i Ciudadanos supramunicipals que haurien d’estar en partits progressistes si és que el PSOE és coherent amb la seua ideologia.

– Proposta econòmica (sous, assistències i lliberats): Anterior legislatura de govern en 7 regidors tenien 2 allibertats, en la proposta actual pretenien que el governs en 5 regidors tinguera 3 alliberats, resultat PROPOSTA DENEGADA.

Tan difícil és reconèixer que estan en minoria? 5 de 17.

Tan complicat és acceptar que sense majories qualificades no hi ha govern estable? Ara mateix tenim un ajuntament sense l’organització necessària per poder encarar la nova legislatura.

Des de Compromís seguim interessats en un pacte de progrés obert a altres forces, però mai amb el guió establert fins ara pel PSOE local.

El Pacte del Botànic que reclamaven l’han adulterat donant joc a partits d’ultra dreta i de l’oposició.

Esperem la rectificació i coherència del PSOE per a reprendre les negociacions amb COMPROMIS i aplegar a acords per fer de Massamagrell un poble més digne, progresista, compromés, acollidor ..