Els grups de l’oposició Compromís, Partit Popular, Unides Podem i Veïns per Massamagrell, van acordar i posteriorment van aprovar, juntament amb la resta de partits polítics, una rebaixa major per als veïns de Massamagrell en el tipus impositiu de l’IBI per a l’any que ve respecte a la que proposava el govern socialista. Una mesura que afectarà a totes les cases i pisos de Massamagrell i ajudarà a la gent en aquests moments tan necessitats per a la gran majoria de la població. El govern socialista va fer una proposta per la qual l’ajuntament deixaria d’ingressar 16.000 euros l’any que ve respecte a la previsió d’ingressos d’aquest 2020, mentre que amb la proposta de l’oposició, l’ajuntament deixarà d’ingressar quasi 70.000 euros que s’estalviaran els veïns. Una quantitat considerablement major i que es quedarà en les butxaques dels contribuents.

La proposta va ser realitzada pel portaveu de Compromís  en la comissió de setembre, una proposta que havien negociat prèviament alguns partits de l’oposició i que són majoria en el Ple (PP, CompromÍs, Veïns per Massamagrell i Unides Podem).

Segons aquests partits aquesta rebaixa, per a un pressupost de 10 milions d’euros i amb un superàvit de 6 milions, és  perfectament assumible pel Consistori, i suposa un xicotet esforç per a l’ajuntament però una mesura que afecta a tots els veïns i veïnes del nostre poble en aquests moments tan difícils de crisi econòmica que s’allargarà mínim fins al 2021.

La proposta va ser assumida pel govern local i presentada en la comissió d’hisenda d’octubre i s’ha aprovat en el ple ordinari d’aquest mes. Gràcies a ella, els veïns pagaran  menys que amb la proposta inicial dels socialistes i beneficiarà a totes les famílies de Massamagrell.