L’ostentació del poder provoca en algunes autoritats locals intents  d’investir-se d’atributs, de valors i de capacitats que en realitat no tenen. El Sr. Paco Gómez es  presenta en la tribuna d’un article de premsa fent teoria d’un exercici que ell no pràctica (fes el que jo dic, però no el que jo faig). Apel·la al diàleg i es lamenta d’estar en minoria, però, per contra, ha estat incapaç d’escoltar, debatre i raonar  o acceptar l’ajuda que se li ha ofert.

Efectivament hem viscut i estem vivint un any 2020 inesperat, estrany, complicat i de poques llums i alegries, de conseqüències incertes… Ara bé, cridar a la desesperada a la resta de forces quan portem quasi deu mesos de pandèmia sembla oportunista i fals.

I tot a col·lació de la necessitat d’aprovar els pressupostos municipals. Una ferramenta fonamental per donar resposta a les desfetes de la pandèmia  i, sobretot, a un suposat projecte de poble.  Com sabem als pressupostos es plasmen les prioritats dels governs, en què i en quines partides es destinen els diners i d’on han de provenir els fons. I quan un govern està en minoria, com és el cas, es fa més necessari l’estudi, el debat i el consens fins aconseguir un bon projecte. Davant l’obvietat, mal comencem, la primera i única notícia dels pressupostos la tenim mitjançant un article a la premsa.  

Des de Compromís, tot i estar a l’oposició, ja als pressupostos del 2020 vam voler aportar propostes que milloraren la vida de la gent, però la interlocució amb el Sr. Paco Gómez va ser decebedora…

Malauradament, estem acostumats a la falta de diàleg i victimisme d’un equip de govern que no escolta ni busca alternativa, que subhasta els suports al millor postor a canvi de mai no se sap ben bé què i que no mira més enllà del que ha d’aprovar al pròxim ple.

Malgrat el relat i els antecedents, Compromís per Massamagrell per responsabilitat amb el nostre poble tornarà  a presentar suggeriments i propostes per aconseguir uns pressupostos amb sentit comú, més socials, que ajuden a les empreses, al comerç local i als nostres veïns i veïnes a superar la difícil situació a què ens ha portat la crisi sanitària i social que patim.